Mainos
Mainos

Guatemalan presidentti eroaa - vaimo voi asettua ehdolle vaaleissa

Guatemalan presidentti Alvaro Colom ja hänen vaimonsa Sandra Torres de Colom ovat hakeneet avioeroa, jotta vaimo voi asettua ehdolle presidentinvaaleissa. Guatemalan perustuslain mukaan presidentin lähisukulaiset eivät saa asettua ehdolle vaaleissa. Guatemalan korkeimman oikeuden edustajan mukaan avioeropaperit saapuivat tuomioistuimeen 11. maaliskuuta.

Presidentti Colom on aiemmin vakuuttanut, ettei hän aio erota vaimostaan, ja että vaimo voi asettua ehdolle presidentinvaaleissa.

Pääoppositiopuolueen edustaja Otto Perez Molina kutsui presidenttiparin avioeroa petokseksi, jota ei pitäisi sallia. Rouva de Colomin ehdokkuudesta päättää Guatemalan perustuslakituomioistuin. Sen tehtävänä on päättää myös, voiko entisen diktaattorin Efrain Rios Monttin tytär Zury Rios asettua ehdolle vaaleissa. Rios Montt johti Guatemalaa 1982-83.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme