Mainos
Mainos

Guinean juntta lupaa kitkeä korruptiota

Guineassa vallankaappauksen tehnyt sotilasjuntta on alkanut maanitella väestöryhmiä puolelleen. Juntta on luvannut joukkokokouksissa muun muassa kitkeä maassa rehottavaa korruptiota ja panna uusiksi kaikki kaivossopimukset.

- Kaivossektori on toistaiseksi sulussa, ja kaikki sopimukset neuvotellaan uudelleen. Kultakaivoksille on jo annettu määräys keskeyttää jalostustyöt, kertoi uudeksi presidentiksi julistautunut kapteeni Moussa Dadis Camara.

Guinea on maailman suurin bauksiitin viejä, ja maassa on lisäksi suuret kulta-, timantti-, rauta-, ja nikkelivarannot. Bauksiitti on tärkeä alumiinin raaka-aine.

Juntta oli kutsunut tuhatkunta puolueiden, ammattiliittojen, uskontokuntien ja järjestöjen edustajaa tukikohtaansa Conakryn liepeille. Tiistaina juntan edustajien on määrä tavata ulkomaisia lähettiläitä YK:sta, Afrikan unionista ja EU:sta.

Vallankaappaus on laajalti tuomittu ulkomailla, joskin naapurimaa Senegal on ilmoittanut tukevansa junttaa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme