Mainos
Mainos

Haagissa tuomio bosniankroatille

Entisen Jugoslavian sotarikoksia tutkiva Haagin kansainvälinen tuomioistuin määräsi tänään bosniankroatialaisen Anto Furundzijan 10 vuodeksi vankeuteen, koska tämä ei estänyt alaistaan hakkaamasta kahta vankia ja raiskaamasta musliminaista Bosnian sodan aikana toukokuussa 1993.

Furundzija, 29, toimi Joker-nimellä tunnetun paikallisen bosniankroatialaisen joukon komentajana Vitezin alueella Keski-Bosniassa vuosina 1992-95. Oikeus katsoi näytetyksi toteen, että hän seurasi sivusta, kun eräs hänen sotilaistaan raiskasi musliminaisen useita kertoja kuulustelun aikana.

Välikohtaus sattui Vitezissä toukokuussa 1993. Nainen, josta käytettiin vain nimeä todistaja A, oli avaintodistaja oikeudenkäynnissä. Naton johtamat Sfor-joukot pidättivät Furundzijan viime vuoden joulukuussa. Hänen tuomionsa oli neljäs, jonka tuomioistuin on määrännyt Bosnian sodan sotarikoksista.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme