Mainos
Mainos

Haalarikameravideo: Apulaissheriffi evakuoi ihmisiä maastopalojen liekkejä uhmaten

Sonoman piirikunnan sheriffin toimisto on julkaissut haalarikameravideon, joka näyttää miten kuumottavissa olosuhteissa viranomaiset työskentelevät pelastaessaan ihmisiä Kaliforniassa raivoavien maastopalojen keskeltä.

Videolla savun vuoksi yskivä nimettömäksi jäävä apulaissheriffi liikkuu Mark Westin alueella Pohjois-Kaliforniassa ja yrittää autonsa kovaäänisiä käyttäen saada ihmisiä poistumaan tappavan maastopalon tieltä.

– Tämä on pakollinen evakuointimääräys, jättäkää kotinne!

Mies muun muassa auttaa halvaantuneen naisen auton kyytiin, ajaa itse liekkien lävitse ja kehottaa pakenevia ihmisiä olemaan välittämättä liikennevaloista. Videolla voi myös nähdä miten voimakkaat tuulet lennättävät tuhkaa ja kipinöitä ympäriinsä.

Osavaltiossa riehuu kaikkiaan 16 paloa, joiden tieltä on evakuoitu jo yli 100 000 ihmistä. Palot ovat tuhonneet hieman vajaassa viikossa arviolta 86 400 hehtaaria maastoa ja tuhansia rakennuksia. Uutistoimisto AFP:n mukaan surmansa on saanut ainakin 35 ihmistä ja Los Angeles Timesin mukaan ainakin 38.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme