Mainos
Mainos

Haglund: Naton päätöksillä ei vaikutusta Suomen turvallisuuteen

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) mukaan Naton päätökset vahvistaa läsnäoloaan Baltiassa sekä perustaa niin kutsutut keihäänkärkijoukot eivät vaikuta Suomen turvallisuustilanteeseen.

Haglund tapasi suomalaismediaa Naton huippukokouksessa Walesissa iltapäivällä.

Nato odotetusti lupasi Baltian maille lisävahvistusta puolustukseen, joskaan ei pysyviä joukkoja kuten esimerkiksi Viro on toivonut.

– Näkisin, että tämä on Naton mittakaavassa sen verran pientä, että enemmänkin on kysymys lipun näytöstä niissä maissa, jotka kokevat turvallisuuden puutetta johtuen Venäjän aggressiivisesta toiminnasta Georgiassa ja Ukrainassa, arvioi Haglund.

Puolustusministerin mukaan Suomen ei tarvitse olla huolissaan Nato-maiden tänään tehdyistä päätöksistä ja niiden mahdollisista seurauksista.

– En näkisi, että sillä on mitään merkittävämpää vaikutusta meidän lähialueemme turvallisuuteen tai vakauteen.

Haglund sanoo suoraan, että turvallisuustilanne on Euroopassa nyt epävakaa Venäjän toimien vuoksi. Puolustusministeri ei kuitenkaan usko, että Naton reaktiot yllättävät Venäjällä.

– Esimerkiksi Suomen ja Ruotsin kumppanuusasiat ovat pitkään olleet tiedossa. Ja Naton reagoinnit Ukrainan kriisissä olivat varmasti Venäjän päässä odotettavia, ministeri summaa.

 

 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme