Mainos
Mainos

Hai söi kilpikonnan menopelit - matka jatkuu proteesien avulla

Erittäin uhanalaiseksi luokitellulla valekarettikilpikonna Yu Chanilla ei mennyt kovin hyvin, kun se päätyi Japanin merikilpikonnajärjestön hoiviin.

20-vuotias merikilpikonnanaaras oli menettänyt molemmat eturäpylänsä hain hyökättyä sen kimppuun. Hyökkäyksen jälkeen se oli jäänyt kiinni kalastajien verkkoon.

Yu Chanin kotiseudulla Osakanlahdella merikilpikonnilla on muutenkin vaarallista, koska kalastus tappaa tai vähintään vahingoittaa suurta osaa näistä vipeltäjistä.

Valekarettikilpikonnat vaeltavat kaikista merikilpikonnalajeista eniten. Tästä syystä niitä jää myös suuria määriä kalastajien verkkoihin. Erityisesti katkaravunpyytäjien suppilonmuotoiset verkot ovat merikilpikonnille kohtalokkaita. Niihin menehtyy vuosittain tuhansia kilpikonnia.

Innokkuudestaan ja teknisistä innovaatioistaan tunnetut japanilaiset päättivät auttaa Yu Chania valmistamalla sille räpyläproteesit, jotka ovat tiettävästi ensimmäiset maailmassa laatuaan.

Tekoräpylöiden valmistus oli kaikille uusi kokemus. Katso haastattelut ja Yu Chanin ensimmäiset vedot uusilla menopeleillä.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme