Mainos
Mainos

Haider puolustaa natsien rinnalla taistelleita

Äärioikeistolaisen Vapauspuolueen entinen johtaja Jörg Haider on puolustanut Itävallassa toisessa maailmansodassa natsien rinnalla taistelleita sotilaita.

Jörg haider sanoi puheessan sotaveteraaneille tänään, että heitä ei pidä verrata uusnatseihin tai rikollisiin, kertoo maan radio.

-Emme voi hyväksyä sitä, että isiämme ja isoisiämme verrataan rikollisiin. Tänne ei ole saapunut natseja eikä uusnatseja, vaan vanhoja kansalaisia, jotka kärsivät sodan aikana, Haider sanoi puheessaan Ulrichsbergissa Itävallan eteläosassa.

Haider torjui näin syytökset, joiden mukaan veteraanikokous olisi pelkkä peite natsitapaamiselle. Kokouksessa oli Haiderin mukaan kyse "demokratian ilmenemisestä". Itävallan uutistoimiston APA:n mukaan Haider kuvaili kokoukseen osallistuneita 2 000 veteraania "kunnon kansalaisiksi, jotka uhrasivat nuoruutensa Itävallalle".

Itävalta liitettiin Hitlerin Saksaan 1938 ja sen armeija sulautui täysin Hitlerin armeijaan.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme