Mainos
Mainos

Hain tappaminen raivostuttaa aktivisteja Australiassa

Luonnonsuojelijat ovat olleet raivoissaan Länsi-Australian osavaltiohallituksen käyttöön ottamasta haiden tappo-ohjelmasta.

Ohjelma antaa oikeuden pyydystää ja tappaa vaarallisen lähelle Länsi-Australian rantoja uivat hait.

Kiivas keskustelu sai lisää vettä myllyyn, kun julkisuuteen tuli tieto ensimmäisestä ohjelman puitteessa tapetusta haista.

Kalastajan ampuman yksilön uskotaan olevan yli kolmimetrinen tiikerihai.

Kalastajia uhkailtu

Kiistelty ohjelma otettiin käyttöön sen jälkeen, kun Länsi-Australian vesillä sattui kolmen vuoden sisällä seitsemäs kuolemaan johtanut haihyökkäys.

Luonnonsuojelijoita on ärsyttänyt myös, että maan ympäristöministeri Greg Hunt myönsi Länsi-Australialle vapautuksia elänsuojelulaeista. Vapautus mahdollistaa esimerkiksi suojellun valkohain tappamisen.

Kalastajien rekrytoiminen haiden eliminoimiseen ei ole ollut osavaltiolle helppoa, sillä kaupalliset toimijat ovat vetäytyneet saatuaan uhkauksia aktivisteilta.

Hailajeista huolissaan olevat ihmiset ovat teilanneet päättäjien suunnitteleman ohjelman häpeälliseksi. Tuhansien ihmisten odotetaan kokoontuvan Cottesloe-rannan mielenosoitukseen 1. päivä helmikuuta.

Lähde: The Guardian

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme