Mainos
Mainos

Haitiin on ehdolla naispääministeri

Ruokamellakoista asti ilman pääministeriä ollut Haiti on ehkä saamassa naispääministerin. Presidentti Rene Preval ilmoitti uudesta pääministeriehdokkaastaan.

Taloustieteilijä Michele Pierre-Louis on presidentin kolmas ehdokas tehtävään. Senaatti hylkäsi aiemmat ehdokkaat, koska he eivät täyttäneet vaatimusta asumisesta viisi vuotta Haitissa juuri ennen nimitystä tai olla syntyperäinen haitilainen.

Huhtikuussa Haitin senaatti antoi epäluottamuslauseen hallitukselle ruokamellakoiden aikana. Riisin hinta oli kaksinkertaistunut viikossa, ja myös polttoaineiden hinnat olivat nousseet.

YK:n rauhanturvaajat ryhtyivät rauhoittamaan mellakoita. Yhteensä kuusi ihmistä kuoli.

Kaksi vuotta presidenttinä ollut Preval esitti suunnitelman riisin hinnan laskemisesta, mutta arvostelu häntä kohtaan on voimistunut.

Pierre-Louis on johtanut miljonääri George Sorosin rahoittamaa hanketta, johon kuuluu mm. nuorten ja naisten koulutusohjelmia. Hän olisi maan toinen naispääministeri.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme