Mainos
Mainos

Haitin kapinallisjohtaja uhkaa pääkaupunkia

Haitin kapinallisten johtaja Guy Philippe on uhannut hyökätä seuraavaksi pääkaupunkiin Port-au-Princeen. Hän odottaa saavansa koko maan haltuunsa 15 päivässä.

Philippen mukaan kapinallisilla ei ole poliittisia tavoitteita. Heidän asemansa tulevassa hallituksessa "riippuu uudesta presidentistä. Jos hän tarvitsee meitä, otamme tehtävän vastaan mielihyvin. Jos ei, palaan takaisin synnyinkotiini Pesteliin".

Presidentti Jean Bertrand Aristiden eroa vaativat kapinalliset valtasivat eilen Haitin toiseksi suurimman kaupungin Cap Haitienin. Sitä ennen heidän haltuunsa on joutunut jo Pohjois-Haitissa sijaitseva Gonaivesin kaupunki.

Ulkovallat Yhdysvaltain johdolla ovat laatineet Haitiin rauhansuunnitelman, jonka Aristide on hyväksynyt, mutta maan oppositio torjunut. Oppositiolle on annettu iltaan asti aikaa antaa lopullinen kantansa suunnitelmaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme