Mainos
Mainos

Haitin koleraepidemia kiihtyy

Koleraepidemia syvenee maanjäristyksen runtelemassa Haitissa.

Tuoreiden viranomaistietojen mukaan kolera on vaatinut lokakuun puolivälin jälkeen jo lähes 3000 kuolonuhria. Haitin terveysministeriön tilastot osoittavat, että 19. päivä tätä kuuta koleraan menehtyi noin sata ihmistä. Kyseessä oli ennätys päivittäisissä uhriluvuissa.

Kaikkiaan sairastuneita arvioidaan olevan 150 000. Joitakin tautitapauksia on havaittu myös naapurimaassa Dominikaanisessa tasavallassa, mutta yksikään tauti tapaus ei ole johtanut toistaiseksi kuolemaan.

Haitissa kehittyi syksyllä ensimmäinen koleraepidemia yli vuosisataan. Taudin puhkeamista edesauttoi viime tammikuussa tapahtunut maanjäristys, jossa kuoli 250 000 ihmistä.

Epidemia on aiheuttanut viime kuukausina Haitissa laajoja YK:n vastaisia mellakoita, kun kansalaiset syyttävät nepalilaisia rauhanturvaajia koleran tuomisesta maahan. Asiantuntijoiden mukaan on mahdollista, että epidemia on voinut saada alkunsa Haitin ulkopuolelta ihmisten välityksellä. YK on luvannut tutkia perusteellisesti epidemian alkulähteen.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme