Mainos
Mainos

Haitin kouluromahduksessa jo 80 kuollutta

Haitin eilinen kouluromahdus on osoittautumassa suurkatastrofiksi. Viranomaisten mukaan turmassa kuoli ainakin 80 ihmistä ja toistasataa loukkaantui. Useimmat uhreista olivat koulun oppilaita.

Kolmikerroksinen koulu maan pääkaupungin Port-au-Princen esikaupunkialueella sortui toistaiseksi tuntemattomasta syystä eilisaamuna kesken koulupäivän. Rakennuksessa oli onnettomuushetkellä satoja oppilaita ja opettajia.

Silminnäkijöiden mukaan koulutalon ensimmäinen kerros alkoi romahtaa noin aamukymmeneltä ja vei loputkin rakennuksesta mukanaan.

Viranomaiset lupasivat tarkastaa pikaisesti vastaavat koulutalot rakennusvirheiden varalta.

Pelastustöitä on jatkettu taukoamatta tänään, sillä raunioissa arveltiin olevan yhä lukuisia henkiinjääneitä. Heille pudoteltiin betoninkappaleiden raoista ravinnoksi vettä ja leipää. Raivausta on kuitenkin hidastanut työvälineiden puute. Haitilaisten avuksi lähetettiin etsintä- ja pelastusryhmiä myös Ranskan Martiniquelta ja Yhdysvalloista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme