Mainos
Mainos

Haitin sääasemien kunnostuksella kiire

Haiti tarvitsee kiireisesti miljoonan dollarin verran rahaa järistyksen tuhoamien sääasemien kunnostamiseksi, tähdensi Maailman ilmatieteen järjestö WMO tänään. Sääasemat ovat tarpeen tulossa olevien tulvien ja hurrikaanien ennustamiseksi.

Luonnonmullistukset kuten hirmumyrskyt, tulvat ja maanvyörymät ovat Haitissa tavallisia. Sadekausi on alkamassa huhtikuussa ja hurrikaanikausi kesäkuussa. Järistys myös tuhosi suuren osan luonnonmullistusten varalle rakennetuista hätäsuojista.

- Aikaa ei ole yhtään hukattavana. On erittäin tärkeää auttaa Haitia valmistautumaan niin hyvin kuin mahdollista, WMO:n pääsihteeri Michel Jarraud sanoi.

Tammikuinen järistys tappoi yli 200 000 ihmistä ja jätti 1,2 miljoonaa kodittomiksi. Kodittomiksi jääneet ovat erityisen haavoittuvaisia, jos hurrikaani pyyhkäisee saarivaltion yli.

Haitin ilmatieteen laitos oli hädin tuskin toimintakykyinen aiemminkaan. Nyt sen henkilökunta työskentelee teltassa Port-au-Princen lentokentällä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme