Mainos
Mainos

Haitissa jatkuivat mellakat ruoan korkeaa hintaa vastaan

Haitissa on puhjennut uusia väkivaltaisia mielenosoituksia ruuan ja polttoaineen hinnankorotuksia vastaan.Lähes viikon jatkuneissa mellakoissa on saanut surmansa ainakin viisi ihmistä.

Mielenosoittajat pystyttivät barrikadeja ja yrittivät tunkeutua presidentinpalatsiin pääkaupungissa Port-au-Princessä. Koulut ja liikeyritykset pitivät ovensa suljettuina, ja suuri osa kaupungin asukkaista pysytteli sisätiloissa.

YK:n rauhanturvaajat ampuivat kumiluoteja ja kyynelkaasua hillitäkseen vihaista väkijoukkoa. Monet mielenosoittajista kantoivat mukanaan tyhjiä lautasia merkkinä siitä, ettei heillä ole mitään syötävää.

Mielenosoitukset alkoivat viime viikolla etelässä, ja tällä viikolla ne ovat levinneet myös pääkaupunkiin. Asukkaiden mukaan peruselintarvikkeiden, kuten riisin, maissin, papujen ja ruokaöljyn, hinta on noussut taivaisiin.

YK:n alainen Maailman elintarvikeohjelma WFP varoitti alkuviikosta, että kohoavat elintarvikkeiden hinnat voivat eri puolilla maailmaa johtaa jännitteisiin ja mellakointiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme