Mainos
Mainos

Hakkeriryhmä iskee Isis-mielisten kimppuun japanilaisilla animehahmoilla

Nettiaktivistiryhmä Anonymous iskee voimalla islamistijärjestö Isisin propagandaa levittävien kimppuun Twitterissä ja muualla internetissä, kertoo BBC.

Hakkeriryhmä on julkaissut listan Twitter-tileistä, joiden se väittää levittävän islamistipropagandaa. Listalla on yli 750 Twitter-tiliä.

Aktivistiryhmä on iskenyt myös Facebook-sivuihin, blogeihin ja nettisivuihin, joita Isisin kannattajien uskotaan käyttävän.

Joillakin hakkeroimillaan tileillä aktivistit ovat korvanneet islamistien viestit ja kuvat nuorta tyttöä esittävillä Isis-Chan-animehahmolla. Tarkoituksena on vähentää tuloksia, joita ihmiset saavat etsiessään hakukoneilla tietoa islamistiryhmästä.

Monet tileistä on suljettu ryhmän toimien seurauksena.

Anonymousin tehostunut toiminta Isisiä vastaan alkoi sen jälkeen, kun Britannian pääministeri David Cameron julkaisi strategian taistelusta ääriliikkeitä vastaan.

BBC:n haastatteleman tutkijan mukaan Anonymousin toiminnasta on varmasti jotakin hyötyä, mutta se ei yksinään riitä. Lisäksi pitäisi luoda uusia vahvoja kerronnallisia vasta-arguementteja Isisin viestille, tutkija sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme