Mainos
Mainos

Hakkerit murtautuneet armeijan tietokoneisiin USA:ssa

Ryhmä tietokonehakkereita on ilmeisesti onnistunut murtautumaan tietokonejärjestelmään, joka valvoo Yhdysvaltain asevoimien satelliitteja. Asiasta ilmoittivat sekä viranomaiset että tietoturvallisuusasiantuntijat viime yönä Suomen aikaa.

Tietokonejärjestelmien suojauskoodien murtamiseen erikoistuneilla hakkereilla on todisteita siitä, että he ovat käyneet puolustusministeriön alaisessa DISN-järjestelmässä. He ovat esittäneet salaisia dokumentteja, jotka on ilmeisesti "imuroitu" DISN:stä. Dokumentit esiteltiin tietokoneiden turvajärjestelmien asiantuntijalle John Vranesevichille.

Yhdysvaltain puolustusministeriön tiedottaja, everstiluutnantti Tom Begines sanoi ministeriön olevan "tietoinen tunkeutumisesta ja tutkivan asiaa". Asialla on noin 15 tietokonehakkerin ryhmä, joka kutsuu itseään nimellä "Imuroinnin mestarit". Ryhmään kuuluu jäseniä Yhdysvalloista, Britanniasta ja Venäjältä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme