Mainos
Mainos

Hakkerit riehuivat kesällä USA:n vaalilautakuntien nettisivuilla – FBI hoputtaa tarkastamaan systeemit

Yhdysvalloissa kahden osavaltion keskusvaalilautakuntien nettisivuille on murtauduttu. Liittovaltion poliisi FBI sanoo tiedotteessaan, että vaalilautakuntien sivuille on tunkeuduttu useista eri IP-osoitteista käsin.

Murretujen sivustojen lokitiedoissa näkyy jälkiä sivujen haavoittuvuuksien etsimisestä, kertoo FBI.

Liittovaltion poliisin mukaan sivuja hakkeroitiin kesäkuun lopun ja heinäkuun alkupuoliskon aikana.

Liittovaltion poliisi puhuu vain kahdesta osavaltiosta, mutta yhdysvaltalaismedia mainitsee ne nimeltä: Illinois ja Arizona.

Hakkerit saivat 200 000 ihmisen tiedot

Uutissivustojen mukaan Illinoisissa äänestäjien rekisteröintijärjestelmä jouduttiin sulkemaan kymmeneksi päiväksi sen jälkeen kun hakkerit saivat varastettua 200 000 äänestäjän tiedot. Yahoo Newsin mukaan sivut hakkeroitiin ulkomailta.

FBI onkin kehottanut kaikkia osavaltioita tarkastamaan äänestäjärekisterinsä tietomurtoyritysten varalta.

FBI:n tiedotteessa on listattu kahdeksan eri IP-osoitetta, jotka liittyvät tietomurtoihin. Ainakin osa niistä on median mukaan amerikkalaisviranomaisille entuudestaan tuttuja.

Osoitteet on aiemmin liitetty venäläisten rikollisten hakkeripiirien toimintaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot