Mainos
Mainos

Hakkeroitu puhelu paljastaa Kiovan ampumisista huolestuttavaa tietoa

Kiovan tarkka-ampujat saattoivat saada ampumiskäskyn joltakulta Ukrainan nykyhallinnosta, käy ilmi Viron ulkoministerin Urmas Paetin ja EU:n ulkoministerin Catherine Ashtonin välisestä puhelinkeskustelusta.

Viime viikolla salaa äänitetty puhelinkeskustelu on ladattu YouTubeen. Äänitteen julkaisi venäläinen uutiskanava Russia Today, kertoo virolainen Postimees-lehti.

Paet kertoo puhelussa Ashtonille keskustelleensa Kiovassa paikallisen lääkärin Olga Bogomoletsin kanssa uhrien saamista vammoista.

Bogomolets oli kertonut Kiovassa vierailleelle Paetille, että sekä poliisien että mielenosoittajien vammat olivat samanlaisia. Myös uhreista löydetyt luodit olivat identtisiä.

Tämä viittaisi siihen, että samat tarkka-ampujat ampuivat Kiovassa sekä poliiseja että mielenosoittajia.

Ampumiskäskyä ei siis tällöin antanut myöskään syrjäytetty presidentti Viktor Janukovitsh.

- Ja mikä todella häiritsee minua, on se, ettei uusi hallituskoalitio halua tutkia, mitä todella tapahtui, sanoo Paet puhelinkeskustelussa.

Paet on myöntänyt äänitteen aidoksi, mutta arvostellut jyrkästi sen hakkerointia. Hän totesi tänään järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että riippumattoman tahon tulisi tutkia Kiovan ampumiset.

Suomessa hakkeroidusta puhelusta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme