Mainos
Mainos

Hallituksen joukot menettäneet taas tärkeän kaupungin Irakissa

Irakissa islamistikapinalliset jatkavat etenemistään. Viranomaisten mukaan sunnimilitantit ovat saaneet haltuunsa strategisesti tärkeän Tal Afarin kaupungin ja lentokentän Irakin pohjoisosassa.  

Sunniheimot ovat ottaneet haltuunsa ainoan laillisen rajanylityspaikan Irakin ja Jordanian välillä sen jälkeen, kun Irakin turvallisuusjoukot pakenivat paikalta. Heimot neuvottelevat pisteen luovuttamisesta Isis-kapinallisille. Kapinalliset saivat viikonloppuna haltuunsa kaksi rajanylityspaikkaa Syyrian ja Irakin välillä.  

Bagdadissa lähes 70 vankia on kuollut Irakissa heitä kuljettaneeseen saattueeseen tehdyssä iskussa tänään, viranomaiset kertovat. Vielä on epävarmaa, kuka iskusta on vastuussa.  

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry on aloittanut keskustelut Irakissa pääministeri Nuri al-Malikin kanssa. Yllätysvierailullaan Kerryn on tarkoitus keskustella al-Malikin kanssa sellaisen hallituksen muodostamisesta, joka edustaisi paremmin maan vähemmistöjä.  

Kerry sanoi eilen Egyptin-vierailullaan huomanneensa, että Irakin kurdit, sunnit ja jotkut shiiatkin ovat tyytymättömiä maan nykyiseen johtoon.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme