Mainos
Mainos

Hallituksenvastaiset protestit jatkuvat kiivaina Iranissa

Hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet yöllä yhä väkivaltaisempina Iranin pääkaupungissa Teheranissa. Iltayöstä kaupungin kaduilta kuultiin myös laukauksia aseistautuneiden vapaaehtoisten hyökätessä mielenosoittajien joukkoon.

Protestit jatkuvat kiivaina jo neljättä yötä peräkkäin. Silminnäkijöiden mukaan siviiliasuiset islamilaiset vapaaehtoiset ovat käyttäneet lyömäaseita ja metallitankoja pyrkiessään hajottamaan tuhansien protestoijien joukon.

Mellakkapoliisien ja tiukkaa uskonnollista linjaa kannattavien vapaaehtoisten kerrotaan myös kiskoneen paikalle kerääntyneitä ihmisiä autoistaan ja hakanneen näitä ketjuin ja kepein. Hyökkäysten kohteeksi on joutunut myös naisia.

Mellakoiksi yltyneet protestit saivat alkunsa opiskelijamielenosoituksesta. Maan tilaan tyytymättömät mielenosoittajat ovat vaatineet muun muassa Iranin uskonnollisen johtajan ajatollah Ali Khamenein eroa.

Protestoijat ovat tyytymättömiä myös maan maltilliseen presidenttiin Mohammad Khatamiin, jonka moni katsoo epäonnistuneen uudistusten ajamisessa kuusivuotisella valtakaudellaan.

Parhaimmillaan protesteihin on osallistunut noin 3000 mielenosoittajaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme