Mainos
Mainos

Hallitus lopetti lakon Norjassa

Norjan hallitus lopetti tänään kaksi ja puoli viikkoa kestäneen julkisen alan työntekijöiden lakon. Päätös merkitsee sitä, että myös eteläisen Norjan lentoliikenne voi alkaa uudelleen.

Eteläisen Norjan lentoliikenne ja Etelä-Norjasta ulkomaille suuntautuvat lennot lamaantuivat perjantaina, kun lennonjohtajat liittyivät mukaan jo aiemmin alkaneeseen akateemisten ammattijärjestön AF:n lakkoon. Nyt lentoliikenteen uskotaan palautuvan normaaliksi huomisesta alkaen.

Noin 6000 AF:ään kuuluvaa julkisen alan työntekijää on lakkoillut viime viikkojen aikana. Lakossa on ollut mm. sairaanhoitajia ja opettajia. Norjan lain mukaan hallituksella on oikeus puuttua lakkoihin, jos ne aiheuttavat vaaraa terveydelle tai niillä on laajoja kielteisiä vaikutuksia yhteiskunnalle.

Hallituksen edustajan mukaan hallitus teki päätöksen lakkoon puuttumisesta pohdittuaan tarkkaan lakon seurauksia. AF:n edustaja sanoi puolestaan olevansa pettynyt hallituksen toimintaan.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme