Mainos
Mainos

Hallitusneuvottelut jatkuivat Saksassa

Saksan sosiaalidemokraatit (SPD) ja vihreät jatkoivat tänään hallitusneuvotteluja ulko- ja puolustuspoliittisilla kysymyksillä, missä puolueiden välillä löytyy myös erimielisyyden aiheita.

Sosiaalidemokraatit haluaisivat hallitukselle enemmän päätösvaltaa sotilaiden lähettämisessä ulkomaankomennuksille; vihreät taas haluavat aina liittopäivien päättävän ajallisesti rajoitetusta operaatiosta. Vihreät myös haluaisivat lakkauttaa yleisen asevelvollisuuden, jonka SPD haluaa ehdottomasti säilyttää.

Tänään varmistui myös Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministerin Wolfgang Clementin valinta uuden superministeriön, yhdistetyn talous- ja työministerin johtoon. Hän pääsee toteuttamaan liittokansleri Gerhard Schröderin lupaamia mittavia työmarkkinauudistuksia, joilla Saksaa vaivaavaa suurtyöttömyyttä yritetään nujertaa.

Myös toinen ministerivalinta varmistui tänään, kun Hampurin kaupunkiosavaltion entisen sitoutumattoman kulttuuriministerin Christina Weissin ilmoitettiin nousevan liittohallituksen kulttuuriministeriksi.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme