Mainos
Mainos

Hallituspuolue kampanjoi euroa vastaan Virossa

Virossa alkaa kampanja yhteisvaluutta euroon liittymistä vastaan. Eurojen käyttöönottoa vastustaa Viron hallitukseen kuuluva Kansanliitto.

Kansanliitto ilmoitti yllättäen, että puolueen vaalikampanjan tunnuslauseeksi eurovaaleissa tulee "Puolusta Viron kruunua". Lisäksi Kansanliitto ilmoitti vaativansa asiasta kansanäänestystä.

Kansanliiton päätös taistella yhteisvaluuttaan liittymistä vastaan on kova isku kahdelle muulle hallituspuolueelle sekä Viron keskuspankille. Keskuspankki arvostelikin Kansanliiton päätöstä todeten, että kansan tuki Viron liittymiselle EU:hun oli samalla myös tuki Viron liittymiselle yhteisvaluuttaan.

Viron ja EU:n liittymisneuvotteluissa päätettiin, että Virossa otetaan eurot käyttöön heti sen jälkeen kun maa on täyttänyt yhteisvaluuttaan liittymisen vaatimukset. Viron valtiovarainministeriön mukaan tämä voi tapahtua aikaisin vuonna 2006.

Kansanliiton hallituskumppanit Reformipuolue ja Res Publica nimittivät Kansanliiton päätöstä taistella euroa vastaan vaalitempuksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme