Mainos
Mainos

Haluaisitko nukkua parilla kympillä New Yorkin yössä? Pakettiautohotellissa se onnistuu

New York on kuuluisa erityisen kalliista yöpymishinnoistaan. Vaikka Airbnb-sivuston kautta vuokrattavat asunnot ja huoneet ovat lievittäneet budjettimatkaajien tuskia, newyorkilainen Jonathan Powley päätti pistää paremmaksi: hän vuokraa matkaajille sisustettuja pakettiautoja vain kahdella kympillä yö.

Olen ottanut yhteyttä pakettiautohotelli-bisnestä pyörittävään Jonathaniin Airbnb-sivuston kautta. Haluan kokeilla New Yorkissa mainetta keräävää ja halpaa majoitusvaihtoehtoa. Koska päämäärä on nukkua miljoonakaupungin yössä kadun varrella autossa, päätän ottaa ystäväni Emilian mukaan. Valitsen meille kuudesta eri puolelle New Yorkia sijoitetusta pakettiautosta keltaisen New Yorkin taksin, josta Jonathan pyytää valitulta yöltä noin 40 euroa. Halvin pakettiautovaihtoehto olisi ollut 20 euroa, kallein noin satasen.

Valokuvissa auto näyttää hauskasti sisustetulta taksilta ja Jonathan myy sitä iskulauseella: ”Van with a view” eli pakettiauto näköalalla. Jonathan lähettää varauspäivän aamuna tekstiviestillä auton tarkemman osoitteen, sillä hän on joutunut juuri siirtämään majapaikkaamme elokuvakuvausten tieltä.

Osoite on East Riverin rannalla Long Island Cityssä, jonka näkee suoraan muun muassa Empire State Buildingin ja YK:n päämajan. Auto sijaitsee aivan joen rannalla ja avaimet on piilotettu pelkääjän paikan renkaan päälle. Sisällä odottaa kaksi pedattua vuodetta, vesipullot, pyyhe, omenasiideri (alkoholiton), omena, yövalo, tuulettimet ja laatikot tavaroille. Lähes kaikki on keltaista, kuten taksikin.

– Tarjoan aina eri vieraille erilaisia juttuja. Koko pakettiautoidea lähti siitä, kun vanha pakettiautoni levisi alle keskelle risteystä viime huhtikuussa. Rakennusmiehet auttoivat työntämään kärryn lähimmälle parkkipaikalle. Auton korjaaminen olisi tullut niin kalliiksi, enkä tiennyt mitä tehdä autolle, jolla ei voi enää ajaa. Siitä se idea sitten lähti, Jonathan kertoo.

Pakettiauton avain toimii vain oviin, joten autolla ei pysty ajamaan. Vessaa tai suihkua autoissa ei ole, minkä naapuriparkin pakettiautossa useatta päivää nukkuvat saksalaisturistit tuntevat jo nahoissaan.

– Etsimme äsken julkista suihkua 45 minuuttia – tuloksetta. Sen vuoksi meillä on iso vesipullo, jonka avulla hoidamme tärkeimmät paikat, saksalaisturisti nauraa.

Julkinen vessa ei ole onneksi kaukana, mutta haaste on, etteivät ne ole koko yötä auki.

New Yorkissa autossa nukkuminen on lain mukaan sallittua. Yli viikon seisoneen auton täytyy liikkua parkkiruudusta seuraavaan, mikäli joku tekee valituksen autosta.

Yön jälkeen kysyn Emilialta, mitä hän on majoituksesta mieltä.

– Annan arvosanan 7,5. Miinukset tulevat liikenteen melusta, koska nukumme konkreettisesti tiellä ja siitä, ettei pääse vessaan, Emilia nauraa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme