Mainos
Mainos

Haluatko alentaa kolesterolia: Syö pellavansiemeniä

Tutkijat ovat löytäneet yllättävän avun kolesterolin alentamiseen - pellavansiemenet. Iowan yliopiston tutkijoiden mukaan jo pienikin määrä pellavansiemeniä ruokavaliossa auttaa kolesterolin hallinnassa.

Poliklinikka.fi-verkkosivuston mukaan tutkimuksessa tarkasteltiin pellavansiementen vaikutuksia miehillä, joille oli diagnosoitu korkea kolesteroli. Noin kolme ruokalusikallista pellavansiemeniä päivittäin nautittuna alensi miehillä kolesterolia noin kymmenellä prosentilla sinä kolmen kuukauden aikana, kun miehet söivät siemeniä.

Naisten kohdalla vastaavia tuloksia ei havaittu.

Tutkimusta johtaneen ravintotieteiden professorin Suzanne Hendrichin mukaan pellavansiemenet voivat olla monille miehille luonnollisempi vaihtoehto alentaa kolesterolitasoja kuin lääkkeet. Hän kuitenkin muistuttaa, että pellavansiemenet eivät ole yhtä tehokkaita kolesterolin hallinnassa kuin lääkehoito.

Suomessa jopa 300 000 ihmistä käyttää kolesterolilääkkeitä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme