Mainos
Mainos

Hamas-edustaja: Raketit salakuljetettiin meritse

Hamas-johtaja Ismail Hanian avustaja on sanonut, että Hamas salakuljetti iranilaisvalmisteiset Grad-raketit meritse Gazan alueelle. Palestiinalaistaistelijat ampuivat raketteja eteläisraelilaiseen Ashkelonin kaupunkiin helmi-maaliskuun vaihteessa.

Egypti on kiistänyt, että raketit olisivat päätyneet Gazaan Egyptin rajan kautta. Raja oli tammikuun lopulla lähes viikon verran auki, kun palestiinalaiset ryntäsivät Egyptin puolelle hamstraamaan ruokaa ja muita tavaroita.

Hanian avustajan Ahmed Jusefin mukaan Egypti on oikeassa sanoessaan, etteivät raketit tulleet sitä kautta. Vaikka Israel hallitseekin merialueita, aseelliset palestiinalaisryhmät onnistuivat tuomaan tämänkaltaisia raketteja meritse Gazaan, hän jatkoi.

Hamas ampui valtaosan Ashkeloniin iskeytyneitä raketteja, mutta joitain ampui myös Islamilainen jihad -järjestö.

Gazan aluetta hallitseva Hamas on pyrkinyt parantamaan suhteitaan Egyptiin. Se on lähettämässä tässä kuussa edustajiaan Kairoon neuvottelemaan muun muassa Rafahin rajanylityspaikan avaamisesta.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme