Mainos
Mainos

Hamas ja Fatah kriisineuvotteluissa

Fatah ja Hamas ovat viime päivänä ajautuneet sodan partaalle.

Äärijärjestö Hamasin ja Fatah-palestiinalaisjärjestön jäsenet kokoontuivat Egyptin johdolla tänään kriisineuvotteluihin tuoreiden väkivaltaisuuksien puhjettua jälleen Gazassa. Fatahin edustajan mukaan neuvotteluissa ei kuitenkaan edistytty.

Hamasin ja Fatahin joukot ottivat aiemmin päivällä jälleen yhteen Gazassa lähellä palestiinalaisparlamentin rakennusta. Ainakin yksi ihminen kuoli ja kuusi haavoittui tulitaistelussa.

Hamasin kannattajien kerrottiin käyttäneen automaattiaseiden lisäksi muun muassa sinkoja. Alueella oli jo aamulla käyty yhteenottoja, joissa sai surmansa yksi Fatahin kannattaja.

Fatah ja Hamas ovat viime päivänä ajautuneet sodan partaalle. Hamas voitti tammikuun parlamenttivaalit, mutta palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas johtaa yhä poliisivoimia. Hamas on viime aikoina perustanut omia turvajoukkojaan, jotka taistelevat Fatahin poliisien ja sotilaiden kanssa Gazan kaistan hallinnasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme