Mainos
Mainos

Hamas jäädytti neuvottelut Fatahin kanssa

Hamas pidättäytyy neuvotteluista Fatahin kanssa viime päivien väkivaltaisuuksien takia. Osapuolet ovat yrittäneet päästä sopuun yhteishallituksesta jo useiden kuukausien ajan.

Kilpailevien palestiinalaisjärjestöjen taistelut ovat jatkuneet tänään Gazassa. Väkivaltaisuudet ovat katkaisseet myös Hamas-äärijärjestön ja maltillisen Fatah-liikkeen hallitusneuvottelut.

Viime päivien yhteenotot ovat vaatineet ainakin 15 ihmisen hengen. Yksi kuolonuhreista oli kaksivuotias lapsi, joka jäi ristituleen Etelä-Gazassa Khan Junisissa. Surmansa sai myös 16-vuotias poika läheisessä kylässä. Haavoittuneita on kymmeniä.

Hamas päätti eilisiltana jäädyttää neuvottelunsa Fatahin kanssa. Osapuolet ovat yrittäneet päästä useita kuukausia sopuun yhteishallituksesta.

Fatahin edustajan mukaan Hamasin ratkaisu ei ollut yllättävä.

- Hamas ei halua kansallisen yhtenäisyyden hallitusta. Ei tappajien kanssa voi käydä vuoropuhelua, Mahir Maqdad sanoi.

Tuhannet Hamasin kannattajat juhlivat eilen vuoden takaista vaalivoittoa, mikä jyrkensi vastakkainasettelua entisestään. Muun muassa palestiinalaisten ulkoministerin Mahmud Zaharin koti joutui raketti-iskun kohteeksi Gazassa, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Hamasin taistelijat myös piirittivät korkea-arvoisen Fatahin jäsenen asuntoa Gazassa, kunnes palestiinalaisten turvallisuusjoukot tulivat väliin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme