Mainos
Mainos

Hamas-järjestö suostuu tulitaukoon?

Palestiinalaisten pääministeri Mahmoud Abbas aikoo suostutella Hamas-äärijärjestön täydelliseen tulitaukoon. Hamas on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan neuvotteluja.

Palestiinalaisten pääministeri Mahmoud Abbas uskoo saavansa äärijärjestö Hamasin suostumaan täydelliseen tulitaukoon ensi viikon aikana. Abbas kertoi asiasta Yedioth Ahronot -lehdelle.

Hamas ilmoitti myöhemmin olevansa valmis jatkamaan neuvotteluja tulitauosta, mutta se toisti samat ehdot jotka Israel on jo aikaisemmin hylännyt.

- Jos israelilaiset lopettavat palestiinalaissiviilien tappamisen, vapauttavat vangit ja lopettavat aggression, me vältämme kohdistamasta iskuja israelilaissiviileihin, sanoi korkea-arvoinen Hamasin edustaja Abdel Aziz al-Rantissi.

Myös pääministeri Ariel Sharonin neuvonantaja Raanan Gissin piti Abbasin puheita tulitauosta riittämättöminä.
- Tulitauko ei ole riittävä vaihtoehto sille, että ryhdyttäisiin todellisiin toimiin terrorin lopettamiseksi, Gissin muistutti.

Israel on vaatinut, että palestiinalaiset aloittavat aseistariisunnan ja ääriryhmien jäsenien pidättämisen ennen kuin mitkään myönnytykset ovat mahdollisia. Mikäli Hamas suostuisi tulitaukoon, kyseessä olisi tärkeä edistysaskel Lähi-idän tiekarttana tunnetussa rauhansuunnitelmassa.

Abbasin ja Israelin pääministerin Ariel Sharonin on määrä keskustella tiekartan toimeenpanosta Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa Jordaniassa pidettävässä huippukokouksessa kesäkuun alussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme