Mainos
Mainos

Hamas-johtajia pidätettiin

Palestiinalaiset viranomaiset ovat pidättäneet kolme ääri-islamilaisen Hamas-liikkeen johtajaa.

Poliisipäällikkö Ghazi Jabali kertoi, että pidätykset tehtiin turvallisuussyistä ja ne olivat luonteeltaan ennalta ehkäiseviä. Israel on vaatinut palestiinalaisviranomaisilta tiukkoja toimia Hamasia vastaan. Hamas vastustaa Israelin kanssa solmittavaa rauhaa ja on tehnyt useita tuhoisia terrori-iskuja Israelin juutalaisia vastaan. Kolmesta pidätetystä Abdel-Aziz al-Rantissi ja Ahmed Nimir otettiin kiinni myöhään eilen Gazassa.

Kolmas mies Ismael Abu Shanab pidätettiin perjantaina. Hamas ilmoitti eilen olevansa vastuussa tiistaina tehdystä hyökkäyksestä juutalaisasukkaiden kimppuun Hebronissa Länsirannalla. Järjestö myös vakuutti, että hyökkäykset tulevat jatkumaan. Hamas on kieltäytynyt hyväksymästä Jasser Arafatin johtamia palestiinalaisten neuvotteluja Israelin kanssa. Sen mukaan jihad eli pyhä sota "juutalaisvihollista" vastaan jatkuu sopimuksista huolimatta.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme