Mainos
Mainos

Hamas katkaisi välinsä Abbasiin

Äärijärjestö Hamas on ilmoittanut lopettavansa neuvottelut palestiinalaisten pääministerin Mahmoud Abbasin kanssa.

Abbas on yrittänyt taivutella Hamasia lopettamaan hyökkäykset israelilaisia vastaan.

- Hän ei edusta meitä ja me kieltäydymme tapaamasta häntä, koska siinä ei ole mitään mieltä, Hamasin edustaja Abdul Aziz al-Rantisi sanoi. Al-Rantisin mukaan Abbas oli antanut Akaban huippukokouksessa lausuntoja, joita Hamas ja palestiinalaiset eivät voi hyväksyä.

Hamasin hengellinen johtaja, sheikki Ahmed Yassin täsmensi neuvottelujen keskeyttämisen johtuvan siitä, ettei Abbas ottanut esille Jerusalemin asemaa eikä palestiinalaisten pakolaisten oikeutta palata nykyiseen Israeliin. Al-Rantisi kehotti palestiinalaisia osoittamaan mieltään huippukokouksen tuloksia vastaan perjantaina muslimien pyhäpäivän rukousten jälkeen. Hän nimesi mielenosoitusten paikoiksi erityisesti useat Gazan alueen pakolaisleirit sekä Rafahin ja Khan Yunisin kaupungit.

Hamasin lisäksi Islamilainen jihad -järjestö sekä kaksi muuta äärijärjestöä ovat ilmoittaneet kieltäytyvänsä luovuttamasta aseitaan. Israelin armeija surmasi eilen kaksi palestiinalaista, joiden se sanoi olleen pommi-iskua valmistelleita Hamasin jäseniä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme