Mainos
Mainos

Hamas neuvottelee itsemurhaiskujen keskeyttämisestä

Ääri-islamilainen Hamas-järjestö saattaa lopettaa itsemurhapommi-iskujensa tekemisen vuodeksi. Palestiinalaisviranomaiset kertoivat eilen, että Hamas oli neuvotellut pommi-iskuista luopumisesta palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin Fatah-järjestön kanssa Kairossa.

Lauantaina alkaneiden keskusteluiden tarkoituksena on ollut lievittää jännitteitä kahden israelilaismiehitystä vastaan kamppailevan järjestön välillä. Viranomaislähteet kertoivat uutistoimisto Reutersille, että tarkoituksena on myös selvittää, aikooko Hamas osallistua tammikuussa pidettäviin palestiinalaisten presidentin- ja parlamenttivaaleihin.

Tietoa Hamasin aikeista odotetaan tänään, jolloin Hamasin ja Fatahin on määrä julkistaa kokouksen päätöslauselma ja päättää jatkotoimista.

Hamas on väkivaltaisesti vastustanut Arafatin Israelin kanssa ajamia rauhansuunnitelmia ja jatkanut itsemurhapommi-iskujaan. Iskut ovat vain lisääntyneet palestiinalaisten aloitettua kansannousunsa syyskuussa 2000.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme