Mainos
Mainos

Hamas palestiinalaisten vaalien suurvoittoon

Uutistoimisto AFP:n mukaan äärijärjestö Hamas saa selkeän voiton Gazan palestiinalaisalueella järjestetyissä paikallisvaaleissa.

Ääniä on annettu vilkkaasti.

Äärijärjestö Hamas on noussut Gazan palestiinalaisalueella järjestettyjen paikallisvaalien suurvoittajaksi, kertoo uutistoimisto AFP. Hamasin kerrotaan voittaneen vaalit ja saaneen selkeän enemmistön paikoista kymmenessä Gazan kaistaleen vaalipiirissä.

- Tämä tarkoittaa sitä, että palestiinalaiset ovat kyllästyneitä korruptioon ja haluavat muutoksen. Tämä on myös demokratian voitto, kommentoi Hamasin edustaja Moshor el-Masri.

Kun äänestysaikaa oli jäljellä vielä viisi tuntia, oli äänestysprosentti noussut jo 70:n tietämiin. Gazan johtavan vaalivirkailijan Osama Abu Sofijan mukaan äänestys sujui välikohtauksitta:

- Vaalit ovat sujuneet erittäin hyvin ja rauhallisesti. Emme ole nähneet mitään rikkeitä, mitä nyt muutama ehdokas on jatkanut vaalikampanjointiaan aivan äänestyspaikkojen ulkopuolella, Sofija sanoi.

(MTV3-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme