Mainos
Mainos

Hamas vaatii aseellisen taistelun jatkamista

Radikaali Hamas-järjestö vaati tänään palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia jatkamaan aseellista taistelua Israelia vastaan Camp Davidin neuvottelujen kariuduttua.

Hamas

-Arafatin ja neuvottelijoiden on nyt julistettava koko rauhanprosessi epäonnistuneeksi ja turhaksi ja palattava vastarinnan ja jihadin (pyhän sodan) tielle, korkea-arvoinen Hamasin edustaja Abdel-Aziz al-Rantissi sanoi Reutersille.

Hamas vastustaa Oslossa vuonna 1993 käynnistettyä palestiinalaisten ja israelilaisten rauhanprosessia. Se on yrittänyt pysäyttää neuvottelut tekemällä lukuisia itsemurhaiskuja Israelissa. Sadat palestiinalaiset marssivat tänä-iltana Gazan kaupungin kaduilla ja vaativat väkivaltaista kansannousua Israelia vastaan neuvottelujen epäonnistuttua.

-Kyllä uudelle intifadalle! palestiinalaiset huusivat marssiessaan kohti Arafatin päämajaa. Intifada, palestiinalaisten kansannousu, laantui vuonna 1993 kestettyään seitsemän vuotta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme