Mainos
Mainos

Hamas vakuuttaa neuvottelutahtoaan

Palestiinalaisen äärijärjestö Hamasin johtajan mukaan järjestö on valmis lopettamaan aseellisen taistelun, jos Israel vetäytyy kaikilta miehittämiltään alueilta.

Palestiinalainen ääriliike Hamas sanoo olevansa valmis lopettamaan aseellisen taistelun, jos Israel vetäytyy kaikilta miehitetyiltä palestiinalaisalueilta. Hamasin johtaja kertoo asiasta venäläislehti Nezavisimaja Gazetan julkaisemassa haastattelussa.

-Jos Israel tunnustaa oikeutemme ja lupaa vetäytyä kaikilta miehitetyiltä alueilta, Hamas ja palestiinalaiset yhdessä sen kanssa lopettavat aseellisen vastarinnan, Khaled Meshaal sanoi haastattelussa.

Aiemmin Meshaal on sanonut vain, että Hamas voisi suostua "pitkäaikaiseen aselepoon" Israelin kanssa, jos Israel vetäytyy vuoden 1967 rajoille ja tunnustaa palestiinalaisten oikeuden itsemääräämiseen.

Hamas voitti viime kuun palestiinalaisvaalit, ja kansainvälinen yhteisö on painostanut sitä luopumaan väkivallasta Israelia vastaan.

(MTV3-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme