Mainos
Mainos

Hamas valmis tulitaukoon tietyin ehdoin

Gazaa hallitseva Hamas-järjestö on sanonut olevansa valmis vuoden mittaiseen tulitaukoon Israelin kanssa, jos sen vaatimuksiin suostutaan. Tulitauon ehtona on, että Israel vetää kaikki joukkonsa Gazasta viikon kuluessa.

Lisäksi se haluaa, että rajanylityspaikat Gazaan avataan heti ja että rajanylityspaikkojen pysymisestä auki saadaan kansainväliset takuut.

Israelin johto pohti illalla Hamasin avausta. Israelin johtajat saivat selonteon Egyptissä päivällä käydyistä tulitaukoneuvotteluista.

Egyptin tekemä ja länsimaiden tukema ehdotus sisältää tiettävästi vaiheittain voimaan tulevan tulitauon, jonka suojassa avustuskuljetukset pääsisivät Gazaan. Tämän jälkeen Israel vetäytyisi alueelta ja rajanylityspaikat avattaisiin.

Tulitauon suurimmat kompastuskivet ovat aikataulussa. Israel haluaa vetäytyä vähitellen ja saada kansainväliset tarkkailijat varmistamaan sen, ettei Hamas käytä tulitaukoa aseistautumiseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme