Mainos
Mainos

Hamasille riittäisi pienikin Palestiina

Kiihkoislamilaisen Hamas-järjestön johtaja, sheikki Ahmed Yassin vihjasi perjantaina, että hän olisi valmis hyväksymään vain Jordanjoen länsirannan ja Gazan kaistan käsittävän palestiinalaisvaltion. Yassin sanoi televisiohaastattelussa, että hän voisi hyväksyä tällaisen valtion väliaikaisesti.

Hamas on aiemmin vaatinut, että palestiinalaisvaltion on katettava koko nykyisen Israelin alue. Myös Yassin viestitti Israelin television haastattelussa, ettei hän ole luopunut toivosta koko Israelin kattavan palestiinalaisvaltion luomiseksi.

-Mitä tulee kysymykseen koko Palestiinasta, olemme jättäneet sen historian ja tulevien polvien ratkaistavaksi, hän sanoi.
Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on kieltäytynyt hyväksymästä itsenäisen palestiinalaisvaltion perustamista Länsirannalle ja Gazaan. Netanyahun mukaan se olisi liian suurin turvallisuusriski Israelille.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme