Mainos
Mainos

Hamasin aseellinen siipi irtisanoutui tulitauosta

Hamasin isku oli todennäköisesti kosto Israelin viikonlopun toimille.

Palestiinalaisen äärijärjestö Hamasin aseellinen siipi irtisanoutui tänään tulitauosta Israelin kanssa uutistoimisto AFP:n mukaan.

- Israelilainen vihollinen ei ole kunnioittanut sitä, ja nyt on palestiinalaisten ryhmien vuoro, järjestön edustaja sanoi.

Lausunto annettiin sen jälkeen, kun Hamasin aseellinen siipi kertoi ampuneensa raketteja Israelin puolelle ensimmäistä kertaa viiteen kuukauteen. Kyseessä oli Hamasin mukaan kosto Länsirannalla tapahtuneista palestiinalaisten surmista.

Järjestö sanoi ampuneensa Gazan alueelta Israeliin lähes 30 rakettia ja kuutisenkymmentä kranaattia. Israelin armeijan edustajan mukaan muutamia kranaatteja ja raketteja iskeytyi Israelin puolelle aiheuttamatta kuitenkaan uhreja.

Hamas suostui tulitaukoon marraskuussa, mutta se on sanonut kostavansa palestiinalaisten surmaamisen. Israelin joukot ampuivat viikonlopun aikana Länsirannalla yhdeksän palestiinalaista.

Israelin armeija on pudottanut Gazan pohjoisosaan lehtisiä, joissa varoitetaan Israelin tunkeutumisesta alueelle ellei rakettituli lopu.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme