Mainos
Mainos

Hamasin jäsen yritti salakuljettaa rahaa Gazaan

Palestiinalaishallinto on ollut talousvaikeuksissa siitä lähtien, kun EU ja Yhdysvallat lopettivat sen tukemisen Hamasin valtaannousun jälkeen.

Palestiinalaiset viranomaiset pvat takavarikoineet Hamas-liikkeen tiedottajalta 639 000 euroa Gazan ja Egyptin rajalla. Setelit vyöhönsä kätkenyt tiedottaja yritti salakuljettaa niitä Egyptistä Gazan kaistalle.

Sami Abu Zuhrin kerrottiin kieltäytyneen lähtemästä Rafahin rajanylityspaikalta ilman takavarikoituja rahoja.

Hamasin hallitus on talousahdingossa, koska EU ja Yhdysvallat kieltäytyvät tukemasta sitä. Lisäksi Israel on jäädyttänyt palestiinalaisten tulli- ja veromaksuja.

Satakunta Hamasin taistelijaa ilmestyi Rafahiin vaatimaan rahojen palauttamista, mikä lisäsi pelkoa uusista yhteenotosta palestiinalaisryhmien välillä.

Silminnäkijöiden mukaan paikalle lähetettiin myös lisää presidentti Mahmud Abbasin Fatah-liikkeen joukkoja. Rajaa vartioivat Abbasin sotilaat, jotka ottivat eilen yhteen Hamasin taistelijoiden kanssa Gazan kaduilla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme