Mainos
Mainos

Hamasin perustaja joutui kotiarestiin

Gazan aaamuinen autopommi saa Israelin pääministerin esittämään vaatimuksia palestiinalaisjohdolle.

Palestiinalaispoliisi on pannut Hamasin perustajan kotiarestiin. Palestiinalaiset viranomaiset eivät ole aiemmin ryhtyneet näin koviin otteisiin sheikki Ahmed Jassinia kohtaan. Jassin oli vuosia vankilassa Israelissa, kunnes hän vapauduttaan asettui asumaan Gazaan. Palestiinalaispoliisi on lisäksi pidättänyt kymmeniä Hamasin kannattajia. Sheikki Jassin on julkisesti haukkunut Israelin ja palestiinalaisten rauhansopimuksen.

Voimakas autopommi räjähti keskellä aamuruuhkaa Israelin miehittämässä Gazassa. Pommi-iskun kohteena oli juulaislasten koulubussi, mutta koululaisille ei käynyt kuinkaan. Sen sijaan yksi Israelin sotilas kuoli, samoin ilmeisesti pommin asettaja. Pommi-isku oli ensimmäinen sen jälkeen, kun palstiinalaiset ja Israel pääsivät viime viikolla sopuun Lähi-idän rauhanprosessin jatkosta.

Pääministeri Benjamin Netanyahu vaatii, että palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat täyttää rauhansopimuksen ehdot ja panee ääriryhmät kuriin.

Israelin radio kertoo, että se sai räjähdyksen jälkeen puhelinsoiton, jossa kerrottiin, että pommi oli Hamasin tekemä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme