Mainos
Mainos

Hamasin tukemisesta 65 vuotta vankeutta

Yhdysvalloissa pitkään vireillä ollut ja kiistelty oikeusjuttu amerikkalaisen muslimiryhmän terrorismin tukemisesta on päättynyt pitkiin vankeustuomioihin.

Syytteessä ollut muslimien hyväntekeväisyysjärjestö oli syytteiden mukaan tukenut palestiinalaista Hamas-järjestöä. Järjestön tukeminen on Yhdysvalloissa kielletty.

Dallasissa Texasissa sijaitsevan hyväntekeväisyysjärjestön johtajista kaksi tuomittiin vankeuteen 65 vuodeksi.

Syytteiden mukaan järjestö oli suunnannut Hamasille rahaa yli 12 miljoonan dollarin verran, vaikka terroristijörjestöksi luokitellun Hamasin tukeminen on ollut laitonta jo 14 vuotta.

Kohujärjestö oli aikoinaan Yhdysvaltain suurin muslimien hyväntekeväisysyjärjestö, ja se suljettiin viranomaisten määräyksestä vuoden 2001 terrori-iskujen jälkimainingeissa.

Syytteessä olleet puolustautuivat sanomalla tukeneensa surkeassa tilassa olevia palestiinalaisia ja että kyseessä on terrori-iskujen jälkeen alkanut muslimien vastainen hysteria.

Yhdysvaltain näkökulmasta kuitenkin kyseessä on terroristiryhmien rahavirtojen patoaminen ja kovilla tuomioilla halutaan viestittää sitä, että rahoituksen ja rahanpesun estämisen kanssa ollaan täällä tosissaan.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista (Huomenta Suomen uutiset 28.5.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme