Mainos
Mainos

"Hän on aito ihminen" – Trumpin kannattajat protestoivat Wisconsinissa

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kannattajat ovat esittäneet protesteja republikaanien tilaisuudessa Wisconsinissa sen jälkeen, kun Trumpin osallistuminen tilaisuuteen peruttiin. Asiasta uutisoi ABC News.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies, republikaani Paul Ryan ilmoitti eilen, ettei Trump ole enää osallistumassa republikaanien syysjuhliksi kutsuttuun tapahtumaan, kun Yhdysvalloissa nousi valtava kohu videosta, jolla Trump esittää karkeita kommentteja naisista.

Wisconsinissa joukko Trumpin pettyneitä kannattajia huuteli ja buuasi Ryanin puheen aikana syyttäen häntä ja muita huippurepublikaaneja selän kääntämisestä äänestäjille. 

Ryan: Republikaaneilla virtahepo olohuoneessa

Trumpin kommentteja niiden julki tultua kritisoinut Ryan viittasi Wisconsinissa pitämässään puheessa kohuun epäsuorasti sanomalla, että "huoneessa on pienoinen virtahepo". 

– Tämä on ongelmallinen tilanne, olen tosissani, tämä on, Ryan sanoi.

– Annoin asiasta eilen lausunnon. Tarkoitan mitä sanoin ja tunnen yhä samoin. Mutta tänään emme ole täällä puhumassa siitä, Ryan jatkoi.

– Häpeä, Trumpin kannattajat huusivat ABC Newsin mukaan Ryanin puheen aikana.

Ennen Wisconsinin republikaanitapahtumaa antamassaan lausunnossa Ryan kutsui Trumpin puheita "vastenmielisiksi".

Kannattajat: Kaikilla meillä on menneisyys 

Monien ABC Newsin Wisconsinissa haastattelemien Trumpin kannattajien mukaan ehdokkaan sanomiset julki tulleella videolla ovat saaneet kohtuutonta huomiota. 

Vuonna 2005 kuvatulla videolla Trump puhuu muun muassa naisten haarojen kourimisesta ja sanoo, että naisille voi tehdä "mitä vain", jos on tarpeeksi kuuluisa.

– Hän on aito ihminen, sanoi wisconsinilainen Trumpin tukija Jean Stanley, 50.

– Se tapahtui kauan sitten, meillä kaikilla on menneisyys. Hän oli silloin Hollywood-ikoni. 29 Milwaukeelainen Julie Marso sanoi, ettei äänestyspäätöksiä pitäisi tehdä "likapaljastusten" perusteella.

– Ihmisten pitäisi äänestää maatamme koskevien asiakysymysten mukaan.

Trump kiitti Wisconsinin kannattajiaan Twitterissä aamuyöllä Suomen aikaa.

– Kiitos, upeat kannattajani Wisconsinissa. Kuulin, että väkijoukko ja innostus olivat uskomattomat, Trump tviittasi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme