Mainos
Mainos

Hän on viimeinen Titanicin eloon jäänyt

97-vuotias Elizabeth Gladys "Millvina" Dean on viimeinen Titanicilta selvinnyt matkustaja. Dean oli yhdeksän viikkoa vanha, kun hän astui perheensä kanssa Titanicille 1912. Titanicin uppoamisesta tulee ensi viikolla kuluneeksi 97 vuotta.

Kun Titanic törmäsi jäävuoreen, hukkui perheen isä mereen, mutta äiti, Pikku-Millvina ja hänen yksivuotias veljensä pelastuivat. Isän mukana mereen meni unelma tupakkakaupan perustamisesta Yhdysvalloissa. Muu perhe palasi takaisin Englantiin.

Millvina sanoo, että kuuluisuudesta huolimatta hän on aina tuntenut itsensä tavalliseksi. Kuuluisuudessa on hänen mukaansa kuitenkin se hyvä puoli, että hän saa tavata paljon uusia ihmisiä. Millvina osallistui Titanic-kokoukseen Southamptionissa viikonloppuna.

Titanic oli seilannut merellä neljä päivää, ennen kuin se sunnuntaina 14. huhtikuuta 1912 törmäsi jäävuoreen ja upposi kahdessa ja puolessa tunnissa. Laivassa oli 2 227 matkustaa, joista 1 522 kuoli.

Kun Millvinasta aika jättää, siirtyy Titanicin uppoaminen lopullisesti elävistä muistoista historiaksi.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme