Mainos
Mainos

"Haririn murhaan sekaantuneet pidätettävä"

Yhdysvaltain presidentti on vaatinut, että YK:n olisi rangaistava Syyriaa terrorismin tukemisesta ja epäillystä sekaantumisesta Rafik Haririn murhaan.

Yhdysvallat, Britannia ja Ranska ehdottavat YK:n turvallisuusneuvostolle, että Libanonin entisen pääministerin murhan suunnittelusta epäiltyjen varallisuus jäädytetään ja heidät asetetaan matkustuskieltoon. Kaikkien YK:n jäsenmaiden olisi ryhdyttävä näihin toimiin.

Uutistoimistojen haltuunsa saaman päätöslauselmaluonnoksen mukaan Syyriaa myös vaadittaisiin pidättämään ne henkilöt, jotka on yhdistetty YK:n tutkimuksessa entisen pääministerin Rafik Haririn salamurhaan.

YK:n tutkimusryhmän viime viikolla julkaistun tutkimuksen mukaan päätöstä Haririn surmaamisesta "ei olisi voitu tehdä ilman korkea-arvoisten syyrialaisten turvallisuusviranomaisten hyväksyntää". Hariri kuoli helmikuussa pommi-iskussa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vaati eilen, että YK:n on rangaistava Syyriaa sen "jatkuvasta terrorismin tukemisesta" ja sen epäillystä sekaantumisesta Haririn murhaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme