Mainos
Mainos

Harkovan Venäjä-mielinen pormestari haavoittunut tulituksessa

Itä-Ukrainassa Harkovan kaupungin Venäjä-mielinen pormestari on haavoittunut vakavasti ampumisessa. Hänet on kuljetettu sairaalaan, mutta hänen tilastaan ei ole tarkempia tietoja. Ampujista ei ole tietoa.

Pormestari Gennadi Kernesin tiedottaja kertoi uutistoimisto Interfaxille, että ampuminen tapahtui puoliltapäivin. Kernes haavoittui selkään, ja hänet leikataan.

Harkovan tilanne on ollut muutoinkin levoton. Interfax uutisoi aamupäivällä, että Harkovassa on tänään pidätetty toistakymmentä Venäjä-mielistä separatistia. Ukrainan viranomaisten mukaan separatistit yrittivät muun muassa rakentaa kaupungin Vapaudenaukiolle esteitä.

Eilisiltana kaupungissa oli Interfaxin mukaan joukkotappelu, jossa loukkaantui viranomaisten mukaan toistakymmentä ihmistä. Interfax kertoo yhteenoton syntyneen, kun kahden jalkapallojoukkueen fanit järjestivät Ukrainan yhtenäisyyttä tukevan kulkueen.

Kulkueen kimppuun hyökkäsi ilmeisesti Venäjä-mielisiä, jotka kannattavat alueiden suurempaa itsehallintoa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme