Mainos
Mainos

Hasan Ruhani johtaa ääntenlaskentaa Iranin presidentinvaaleissa

Iranissa istuva presidentti Hasan Ruhani, 68, johtaa ääntenlaskentaa maan presidentinvaaleissa, kertovat vaaliviranomaiset.

Kun yli puolet äänistä on laskettu, Ruhani on saanut 14,6 miljoonaa ääntä ja hänen vastaehdokkaansa Ebrahim Raisi, 56, runsaat kymmenen miljoonaa.

Äänestysvilkkaus eilisissä vaaleissa oli niin korkea, että äänestysaikaa pidennettiin useilla tunneilla. Yli 40 miljoonaa maan 56 miljoonasta äänioikeutetusta äänesti.

Ruhanin katsotaan edustavan matillista uudistuslinjaa, kun taas Raisi on vanhoillisempi. Ruhanin saavutuksiin kuuluu maan ydinohjelmaa koskevan sopimuksen solmiminen ulkovaltojen kanssa, minkä seurauksena Iranin vastaisia pakotteita jäädytettiin. Raisi on luvannut pitää kiinni ydinsopimuksesta, mutta kannattaa tiukempaa linjaa länsimaita vastaan.

Vaaleissa oli kaksi muutakin ehdokasta: uudistajana tunnettu Mostafa Hashemitaba sekä äärikonservatiivi Mostafa Mirsalim. Heillä ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia voittoon.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme