Mainos
Mainos

Hautaustoimisto liuottaa ruumiit ja laskee niiden jätevedet viemäriin – "Se on täysin luontoystävällistä!"

Kanadan pääkaupungissa Ottawassa toimiva hautaustoimisto on ryhtynyt hävittämään ruumiita erikoisin menetelmin. Yritys käyttää voimakkaasti emäksistä nestettä ruumiiden liuottamiseen ja valuttaa prosessissa syntyvät kahvinsävyiset jätevedet kaupungin viemärijärjestelmään.

Aquagreen Dispositions aloitti toimintansa Ottawassa toukokuussa 2015. Hautaustoimiston sisaryhtiö, Hilton’s Unforgettable Tails oli haudannut lemmikkieläimiä liuotusmenetelmällä jo noin kahden vuoden ajan, mutta lupaa ihmisruumiiden käsittelyyn oli vaikeampi saada.

Yrityksen omistaja, Dale Hilton kertoi kanadalaisen CBC-uutiskanavan haastattelussa seuranneensa sivusta, kun "ekoaalto" hyökyi hautausalan ylitse tuoden mukanaan biohajoavat hauta-arkut ja uurnat.

Myös Hiltonin menetelmän taustalla on ajatus ympäristöystävällisemmästä hautausprosessista.

– Se toimii samoin kuin maahan hautaaminen, mutta sen sijaan, että maatumisprosessi veisi 15 tai 20 vuotta, hajoaminen tapahtuu huomattavasti nopeammin. Lisäksi se on ympäristöystävällistä, mies kertoi CBC:n haastattelussa.

"Tulevaisuus on vihreässä teknologiassa"

Liuotusmenetelmän puolestapuhujien mukaan perinteinen polttohautaus on hidas ja ympäristölle haitallinen prosessi, sillä ruumiin hävittäminen polttamalla kestää noin kolmesta neljään tuntia ja samalla palamistuotteina muodostuu jopa 250 kiloa hiilidioksidia.

Hiltonin käyttämä menetelmä hyödyntää voimakkaasti emäksistä seosta, joka koostuu kaliumkarbonaatista, suolasta ja vedestä. 

Ruumis asetellaan lämmitettyyn ja paineistettuun säiliöön, joka muistuttaa magneettikuvauslaitetta. Hiltonin mukaan laite syö virtaa suurin piirtein jääkaapin verran.

Säiliöön syötetään noin 280 litraa liuosta, ja kun suurin osa ruumiin orgaanisesta materiaalista on hajonnut, tummaksi värjääntynyt syövyttävä neste juoksutetaan kahden suodatinjärjestelmän läpi. Sen jälkeen materiaali kulkee kaupungin jätelaitokselle käsiteltäväksi.

Hydrolyysiprosessissa pehmenneet luut kerätään kammiosta, kuivataan uunissa ja puristetaan hienoksi valkoiseksi jauheeksi, joka luovutetaan lopulta vainajan perheelle.

– Se on 100-prosenttisesti luontoystävällistä. Luulen, että tulevaisuus on vihreässä teknologiassa, Hilton totesi CBC:n haastattelussa.

Kaupungin viranomaiset tarkkailevat

Ottawan kaupungin viranomaiset tarkkailevat yrityksen käyttämistä tiloista vesilaitokselle kulkevaa jätevettä ja ottavat siitä näytteitä viikottain. 

Aquagreen Dispositionsin tiloista vastaava ylitarkastaja Ted Joynt kertoi CBC:lle, että hautausyrityksen jätevesi ei testien perusteella poikkea normaalista. 

Viime vuonna vedessä havaittiin epäpuhtauksia kahteen otteeseen. Lukemat eivät kuitenkaan kohonneet suositeltujen arvojen yläpuolelle.

Joynt myöntää, että suuri määrä veteen liuotettuja ruumiita saattaa tulevaisuudessa aiheuttaa haasteita kaupungin vesilaitokselle.

– Se voisi muodostua ongelmaksi. Niin ei ole vielä kuitenkaan tapahtunut. En tiedä, kuinka monta ruumista heidän pitäisi hävittää, jotta se olisi ongelma.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme