Mainos
Mainos

Havaijin aallosta odotetaan nelimetristä

Suomen Havaijin-kunniakonsuli Erkki Innanen kertoo Havaijin valmistautuvan rauhallisesti tsunamin tuloon. Saarilla on nyt aamuyö, ja paikallisella televisiokanavalla käydään läpi aallon aiheuttamia ongelmia.

Innasen mukaan viranomaiset arvioivat tsunamin iskevän saarten etelärannalle aamupäivällä, noin kello 23.00 Suomen aikaa. Aallosta odotetaan enimmillään nelimetristä. Suojavalmistelut hyökyaallon varalle alkavat parin tunnin kuluttua, kun aurinko nousee.

- Täällä ei ole ollenkaan paniikkitunnelma. Tsunamivaroitusjärjestälmä on hyvä, ja Yhdysvaltojen laivasto varmasti seuraa tilannetta, Innanen kertoo puhelimitse Honolulusta.

Havaijilla asuu vakituisesti parikymmentä suomalaista. Kukaan ei ole toistaiseksi ottanut tsunamivaaran takia Innaseen yhteyttä. Innanen suhtautuu tsunamiin rauhallisesti, vaikka asuu vain korttelin päässä rannasta.

- Muistaakseni täällä oli viimeksi tsunamivaara pari vuotta sitten, kun Meksikon suunnalla järisi.

Innasen mukaan televisiossa muisteltiin parhaillaan vuoden 1960 tsunamia, joka surmasi viitisenkymmentä ihmistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme