Mainos
Mainos

Havelin leikkauksesta epäselvyyttä

Tshekin presidentin Vaclav Havelin leikkaustarpeesta kiistellään. Havelin tshekkiläisen nukutuslääkärin mukaan presidentille täytyy tehdä henkitorven avaava leikkaus, koska potilasta ei voi loputtomiin pitää happilaitteessa. Havelia Innsbruckissa Itävallassa hoitava lääkäriryhmä kuitenkin kumosi tiedon leikkauksesta.

61-vuotiaan Havelin terveydentila on heilahdellut sen jälkeen kun häneltä poistettiin syöpäkasvainta keuhkoista kaksi vuotta sitten. Havelin edustajan mukaan presidentin tila on tällä hetkellä "vakava, muttei hengenvaarallinen".

Havel joutui maanantai-iltana jo kolmanteen leikkaukseen viikon sisällä. Havelin vatsasta poistettiin aiemmassa leikkaushaavassa ollut pienehkö märkäpaise, mutta hänen tilansa on jo vakaa, lääkärit kertoivat tiistaina.

-Kyseessä ei ole äkillinen, terveyttä vakavasti uhkaava ongelma, Havelia Innsbruckin yliopistollisessa sairaalassa hoitanut lääkäri kertoi. Syövän mahdollisuus on suljettu hänen mukaansa pois.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme