Mainos
Mainos

He olivat lennolla QZ8501 - nuorin matkustaja 11-kuukautinen vauva

AirAsian kohtalokkaalla lennolla QZ8501 oli mukana yhteensä 162 ihmistä. Mies, joka oli juuri menossa naimisiin. Lähetyssaarnaajia, biologian opettaja, perheitä lomamatkalla. Lentäjiä, joilla oli vuosien kokemus työstään.

AirAsia lennon QZ8501 matkustajat

155 matkustajaa:

138 aikuista

16 lasta, 1 vauva

7 miehistön jäsentä:

2 lentäjää

4 lentoemäntää/stuerttia

1 teknikko

Matkustajien kansallisuudet:

1 singaporelainen

1 malesialainen

3 etelä-korealaista 

1 brittiläinen

149 indonesialaista

Henkilöstön kansallisuudet:

1 ranskalainen

6 indonesialaista

CNN:n mukaan koneen hylky on paikannettu kaikuluotamen avulla Jaavanmeren pohjasta. Sunnuntainen parin tunnin lento Indonesiasta Singaporeen jäi näiden ihmisten viimeseksi matkaksi.

Omaisten nähtiin kyynelehtivän, kun lentoyhtiön toimitusjohtaja Tony Fernandes twiittasi surunvalittelunsa: ”My heart is filled with sadness… words cannot express how sorry I am.”

CNN on koonnut yhteen tietoja matkustajista:

Alain Oktavianus Siauw

Louise Sidharta oli menossa lentokentälle noutamaan sulhastaan, kun hän kuuli uutisen: AirAsian lento QZ8501 oli kadonnut. Louise kertoi tv-kameroille sunnuntaina, että hänen sulhasensa Siauwin oli tarkoitus viettää perhelomaa ennen kuin he menisivät naimisiin.

Oei Jimmy Sentosa Winata, hänen vaimonsa ja heidän 13-vuotias poikansa ja 9-vuotias tyttärensä

Aluksi Oei Endang Sulsilowati ei ollut edes huolissaan, vaikka kuuli koneen katoamisesta. Hän tiesi veljensä matkustavan usein eri lentoyhtiöllä. Kunnes joku kertoi nähneensä hänen veljensä nimen televisiossa.

– Silloin minäkin näin sen, nainen sanoi ääni vapisten.

Choi Chi Man ja hänen 2-vuotias tyttärensä

Brittien kansalainen Choi Chi Man oli matkalla hänen kaksivuotiaan tyttärensä Zoen kanssa. He olivat mukana tällä lennolla, koska edellinen kone oli täynnä. Choi Chi Man oli juuri aloittanut työt Indonesiassa.

Reggy Ardhi, Caroline Harwon Lioe, Marianne Claudia Ardhi, Michelle Clemency Ardhi ja Jayden Cruz Ardhi

Ardhin perhe oli matkalla yhdessä, suunnitelmana oli viettää uutta vuotta Singaporessa. Suunnitelmista CNN:lle kertoo tytärten opiskelukaveri Yulia Wang.

Park Seong Beom, hänen vaimonsa ja 11-kuukautinen vauva

Lähetyssaarnaaja Park Seong Beom oli opettanut korean kieltä ja tietokonetaitoja Indonesiassa. Hän oli matkalla vaimonsa ja heidän 11 kuukauden ikäisen vauvansa kanssa. Ennen saapumistaan Indonesiaan he olivat olleet lähetyssaarnaajia neljän vuoden ajan.

Kapteeni Iriyanto

Kapteeni Iriyanto oli kokenut lentäjä. Hänellä oli takanaan yli 20 000 lentotuntia, joista yli 6000 hän oli lentänyt AirAsian Airbus 320:lla.

Ennen ryhtymistään reittilentäjäksi hän oli palvellut Indonesian ilmajoukoissa. Vapaa-aikanaan lentäjä harrasti moottoripyöräilyä.

Angela Anggi Ranastianis kertoo sosiaalisen median tilillään koskettavasti: Isä, tule kotiin, tarvitsen sinua vielä. Tule takaisin, isä. Isä, tule kotiin. Sinun on tultava kotiin.

Tilin uskotaan kuuluvan kapteenin tyttärelle. Kapteenin nuorempi veli oli juuri muutama päivä ennen onnettomuutta kuollut diabetekseen.

– Haluan poikani takaisin, elossa ja kunnossa, kapteenin isä, Suwarto, kertoi uutiskanava BBC:lle. Mutta jos niin ei ole tarkoitettu tapahtuvaksi, jos Jumala ei tahdo niin, se on kohtalon käsissä.

Lentoperämies Remi Emmanuel Plesel

Koneen 46-vuotias lentoperämies oli lapsesta saakka halunnut lentäjäksi. Remi Emmanuel Pleselin äiti kertoo Le Parisien -lehdelle saaneensa sunnuntaina soiton koneen katoamisesta poikansa tyttöystävältä.

Plesel oli lentänyt AirAsian koneilla yli 2000 tuntia. Hän oli Ranskan lentäjäliiton puheenjohtaja. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme